Kilak rad odnośnie suplementów

dobrać do swojego typu treningu. Osoby chcące spalić nieco tkanki tłuszczowej powinny zainwestować w spalacze tłuszczu oraz ewentualnie dietetyczne białka serwatkowe. Przy treningu na rzeźbę również należy ograniczyć tkankę tłuszc

Kilak rad odnośnie suplementów Jednym z bardziej polecanych rodzajów białek jest białko serwatkowe. Odzywki z tym białkiem można nabyć np. w .

Odżywki i dieta dla danego efektu

Odżywki trzeba sobie odpowiednio dobrać do swojego typu treningu. Osoby chcące spalić nieco tkanki tłuszczowej powinny zainwestować w spalacze tłuszczu oraz ewentualnie dietetyczne białka serwatkowe. Przy treningu na rzeźbę również należy ograniczyć tkankę tłuszczową, więc podobny zestaw może sprawdzić się i w tym przypadku.

Co do treningu na zwiększenie masy mięśniowej to tutaj warto zainwestować w kilka rodzajów białek. Po pierwsze przydadzą się białka, które mają długi okres wchłaniania, aby stale dostarczać tego budulca do mięśni, po drugie będą potrzebne białka serwatokowe. Ponieważ te najszybciej się wchłaniają i przyspieszają regenerację po treningu.


Trening wytrzymałościowy. Czym jest?

Trening wytrzymałościowy powoduje natomiast zmiany w czynności układu krążenia, układu oddechowego oraz w procesach metabolicznych. Pod wpływem regularnych ćwiczeń wzrasta pojemność życiowa płuc oraz ich możliwa maksymalna wentylacja. Dzięki treningowi wzrost wentylacji jest mniejszy niż przed nim, przy tym samym obciążeniu organizmu. Poprawia się pobieranie tlenu, głównie poprzez pogłębienie oddechów bez zwiększania ich częstości, a także zdecydowanie lepsze jest wykorzystywanie tlenu zawartego we wdychanym powietrzu.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Trening


Jak dzielą się odżywki białkowe

Samych odżywek białkowych jest dużo rodzajów i typów. Dzielą się na materiał z którego zostało pozyskane samo białko i mamy tutaj białka zwierzęce, najczęściej wołowe oraz roślinne (tutaj dominuje soja). Różne źródła białek dostarczają innych aminokwasów do mięśni i wszystko zależy od tego czy jesteśmy weganami, czy odżywiamy się bez ograniczeń.

Kolejną kategorią podziału białek jest podział ze względu na wchłanialność, a raczej jej tempo. Wolno wchłanialne białka, które stosuje się jak antykataboliczne środki oraz uzupełnienie diety w białka. Mamy tutaj np. izolaty białka mleka, białka sojowe, owoalbuminę itd. No i sa jeszcze białka szybkowchłanialne i tutaj króluje białko serwatkowe głównie izolaty i hydrolizaty.



© 2019 http://fizjoterapia.katowice.pl/